onsdag 15 februari 2012

Per (den andre) går vidare emot nya utmaningar

Igår gick vi ut med information om att Per Törnvall kommer sluta som kommunchef i Vaxholm. Per har valt att gå tillbaka till konsultrollen och kommer lägga tre intensiva år bakom sig, där han gjort ett formidabelt arbete. Hans fyra huvudprioriteringar uppsatta ifrån mig och kommunstyrelsen var att bygga ett nytt och starkt team förvaltningschefer, professionalisera hela organisationen, leda arbetet med vår nya översiktsplan, och utveckla näringslivsklimatet. På nära nog alla sätt man kan mäta resultaten under den här perioden har vi tagit stora kliv framåt, och det fortsätter tveklöst vidare i den positiva riktningen.

Nu när vi ska rekrytera en ny kommunchef kommer vi behöva prioritera förmågan att bygga och vidareutveckla Vaxholm genom alla de utmaningar vi har med de nya skolor, äldreomsorg och bostäder som vi nu planerar och ska göra till verklighet. Men självklart måste vi samtidigt se till att förvalta och vidareutveckla alla de förbättringar vi fått på plats de senaste åren.

Jag och många med mig tycker förstås att det är väldigt tråkigt att Per slutar. Samtidigt är det en stor tillgång att det stora förändringsarbete Per anställdes för är mycket väl utfört, och att vi nu får möjlighet att hitta en ny kraft som kan hjälpa oss alla att ta nästa steg i utvecklingen - med de särskilda behov och förutsättningar som finns för det steget.

Per kommer finnas kvar tills dess att vi hittat hans ersättare, så det dröjer ännu ett antal månader innan det är dags för avtackning och allt som hör till detta.


Inga kommentarer: