onsdag 20 april 2011

Inte fint nog!

Det är viktigt att lyfta fram det som så många av oss borgerliga i Stockholms län upplevt under den senaste utvecklingen kring socialdemokratins kris: det är en ordentlig vänstersväng på gång!

Många av oss tappade nog hakan igår när S i Stockholms stads nye gruppledare - och alltså kandidat till att bli finansborgarråd - sade att unga inte ska ”tvingas ta och låsas in i skitjobb, som att vara säljare och arbeta på provision”.

Jag blir uppriktigt förvånad och förstummad över att den främste företrädaren för oppositionen i Stockholms stad uppenbarligen saknar såpass mycket verklighetsförankring. Eller menar hon på allvar att säljare som har provision har "skitjobb"?

Alla vi som jobbat inom näringslivet vet förstås att det inte spelar någon roll hur bra produkter eller tjänster man gör, om inte det går att sälja, och någon vill köpa det som görs. Det spelar ingen roll om det är telefoner, bilar, mat, tidningar, tjänster på Internet eller turistupplevelser. Att vara säljare är ett viktigt jobb som alla i ett företag är beroende av.

Att kalla detta för skitjobb är riktigt dåligt.

Borde inte Karin Wanngård också rikta kritik emot det faktum att författare och frilansjournalister tvingas "vara skribenter och arbeta på provision"? Men dessa yrken är kanske så intellektuella och fina att det är okej att få betalt utefter hur mycket man levererar och säljer.

Wolodarski skriver klokt i DN.

1 kommentar:

RedViper sa...

Men jobbar där själv då om du tycker att det är så jävla fint!

Been there, done that och jag ser verkligen ingenting fint med konstant stress för en pisslön.

Och det är väl inget självändamål att se till så att saker blir sålda?