måndag 10 maj 2010

Overdose

Martin Borgs och Johan Norberg har gjort en mycket sevärd dokumentärfilm om den finansiella krisen: Overdose: The Next Financial Crisis. Och inte minst handlar den alltså om den kommande finansiella krisen. Det är högst relevant för oss i Vaxholm eftersom vi sett av de kraftigaste lyften vad gäller fastighetspriser de senaste åren.

Filmen är kusligt aktuell och talar om stater som kan tänkas gå i konkurs (och nämner Grekland som ett troligt exempel), men tar sin början och diskuterar skeendena ända ifrån 9/11.

Man väver in allt ifrån de "klassiska" spådomarna ifrån Peter Schiff 2006-2007 till några av de mer halsbrytande fakta som faktiskt gör att man som vanlig dödlig kan ta till sig storleken på stimulanspaketen som lanserats i USA: George W Bush skuldsatte USA mer än samtliga presidenter innan honom gjorde - tillsammans. Och Barack Obama håller på att göra om samma bedrift - inklusive skulden ifrån Bush.

Om man som jag lyckades fumla och missa galapremiären förra veckan så kan man nu se filmen genom att skaffa sig TV4 Anytime (en månad för 49:-) och se den i lugn och ro på sin egen burk.

UPPDATERING: Nu finns den också gratis på TV4 Play.

Inga kommentarer: