onsdag 21 april 2010

Förbifart Stockholm behövs

Vi Vaxholmare har en väldigt god relation till kollektivtrafiken i Stockholm. Vi är den förortskommun i länet som gör flest kollektivtrafikresor per invånare, och jämfört med övriga länet är vi väldigt nöjda med kollektivtrafiken.

Samtidigt är bilen ett måste för många av oss, även om en god kollektivtrafik gör att vi kan hålla nere bilresorna till ett minimum. Men när vi behöver använda bilen så måste det gå att komma fram på ett bra sätt. Det gör det knappt idag, och om vi inte gör något åt det stora kapacitetsproblem på Essingeleden, som i sin tur gör att människor väljer mer centrala rutter i rusningstrafik, så kommer självklart läget förvärras ännu mer.

Och allt detta ska ses i perspektivet att Storstockholm kommer växa med ett Göteborg fram till 2030. Och växer man med ett helt Göteborg så behöver man bygga ut både kollektivtrafik och vägar.

Därför blir det ju nu väldigt märkligt att se hur socialdemokraterna i Stockholm gjort en helomvändning inför öppen ridå, och nu plötsligt ser det här som en antingen-eller-fråga. Men det handlar ju inte om det. Det handlar om att (S) aldrig varit svagare i sitt ledarskap, och att man helt enkelt sett sig tvungen att göra den här eftergiften till (MP) som ju förresten just nu ser delar av sin drömvärld materialiseras i och med flygstoppet på grund av askmolnet.

Självklart kommer bilarna som rullar på förbifarten om tjugo år inte smutsa ner på samma sätt som dagens. Och självfallet kommer inte flygen som går ifrån Arlanda när man åkt ifrån söderförorterna på förbifarten bidra till klimateffekten som det gör idag.

Intressant om allt detta skriver både SvD, DN, Sanna Rayman och Sofia Arkelsten.

Inga kommentarer: