torsdag 15 oktober 2009

Mitt gamla bygglov

I veckans Mitti Södra Roslagen finns en artikel om mitt bygglov ifrån 2005, som jag begärt en smärre justering av nu i dagarna. Jag tänkte ge en mer fullödig beskrivning av de faktiska förhållandena än vad som framgår i artikeln.

I februari 2005 (innan jag var medlem i Vaxholmsmoderaterna) fick jag bygglov för att göra ett taklyft, bygga ut vårt kök, bygga en parkeringsplats och bygga ut ett utrymme emot vattnet. Efter en byggstart i mitten av 2006 med taklyftet, är vi nu efter många om och men framme vid matsalsutbyggnaden. Vid närmare eftertanke skulle vi vilja göra den 60 cm bredare, varför jag har ansökt om kunna genomföra denna förändring av det befintliga bygglovet.

När jag fick bygglovet, gjorde man bedömningen att den föreslagna utbyggnaden är såpass långt ifrån gatan samt av en såpass underordnad karaktär att man medgav avsteg ifrån plan. Det är inte helt ovanligt, i de fall då det anses röra sig om "mindre avsteg". Och bedömningarna ska förstås göra på samma grund oavsett om en av delägarna till ett hus är förtroendevald eller inte. Därav det eventuellt tveksamma nyhetsvärdet ;)

2 kommentarer:

Machin Truc Bidule sa...

60 cm, det är väl precis en diskmaskin. Det tycker jag ni skall ha. Vår vattenförbrukning har gått ner med 20% efter denna investering :)

Per sa...

Det får nog vänta till nästa utbyggnad, själva funderar vi nämligen på att investera i en 60 centimeter bred spis! Vi börjar tröttna på vår stenålderskost och på att bara äta råa råvaror...