lördag 13 juni 2009

Planprogrammet för Rindö hamn klart

I torsdags fattade vi äntligen beslut om att anta planprogrammet för AMF1-delen av Oskar Fredriksborg: Rindö Hamn. Renoveringar och ombyggnad av kasernerna och nybyggda hus gör att det kommer kunna finnas 450 nya lägenheter där om några år. Det är sannerligen en milstolpe för Rindö och Vaxholm på många sätt. Äntligen kommer vi vidare i arbetet med att få liv och rörelse tillbaka till området, tre år efter att de allra sista militärerna lämnade regementet.

Om någon kollade på det korta inslaget i ABC-nytt igår morse så såg ni mig stå där och uttala en fullkomligt obegriplig mening.

Bakgrunden är att reportern i intervjun frågade: "Kommer inte det här göra att ni får trafikproblem i Vaxholm?" varvid jag ungefär svarar: "Vi har genomfört en undersökning och analyserat var någonstans vi kommer behöver genomföra åtgärder för att det inte ska uppstå några problem".

Men om man sedan i själva inslaget börjar med att prata om projektet i allmänna ordalag, och sedan klipper in mitt svar helt taget ur luften och utan att få höra frågan, så kan ju tittarna förstås undra över vad jag är för en figur.

Det verkar som om jag får överväga att följa medieträningens grundläggande riktlinjer och helt enkelt säga exakt det budskap som jag vill få fram, istället för att faktiskt svara på frågor ;)

Inga kommentarer: