söndag 7 juni 2009

I väntan på valresultaten

Nu har jag gått in för att värma mig och äta middag efter att ha stått och delat ut valsedlar både på Norrbergskolan och vid kommunhuset.

Jag har en känsla av att fler Vaxholmare hittade till valurnorna nu än man gjorde vid förra valet. Det är jättebra.

Samtidigt kan jag inte låta bli att känna en blandning av förvåning och respekt över hur enfrågepartiet piratpartiet kunnat komma fram på kort tid. Det ska bli väldigt intressant att se hur de hamnar i slutresultaten. Värt att notera är att deras framfart inte är särskilt kopplad till europafrågor på samma sätt som junilistan var och är, utan har ett partiprogram som mer eller mindre helt och hållet bygger på integritetsfrågor för Internet.

Och så var det väldigt tomt på politiker ifrån övriga partier vid vallokalerna. Vi moderater var representerade överallt, men den enda övriga valarbetare jag träffade på var just en piratpartist.

Nu hoppas jag att det här kommer hålla hela vägen. Vi behöver ett borgerligare Europa.

Inga kommentarer: