fredag 24 april 2009

Årets nyföretagardag

Igår arrangerade Vaxholms stad och Österåkers kommun en gemensam nyföretagardag - väldigt spännande att få se och träffa alla de som arbetar med att kunna förbättra förutsättningar för alla de som vill ta steget in till ett eget entreprenörsskap. Jag hade förmånen att få nämna några ord om min syn på nyföretagande och sedan delta i en paneldebatt efteråt.

Vi behåller fortfarande tätpositionen med Sveriges lägsta arbetslöshet (1,2%) av alla 290 kommuner. Vi är på plats sex av alla kommuner vad gäller antal nystartade företag per medborgare under 2008. Samtidigt är det väldigt många företagare som ger oss långt ifrån godkänt i kommunens service, och politiker och tjänstemäns attityder emot företagande. Där ska vi bli väldigt mycket bättre.

För mig är entreprenörskap i företag man driver själv eller med andra något av det finaste och roligaste man kan få göra, och det är också det jag arbetat med i hela mitt liv fram tills dess jag blev heltidspolitiker. Men ränderna går inte ur. Jag tänker fortsätta vara entreprenör även i min roll som politiker.

Inga kommentarer: