fredag 6 februari 2009

Vaxholms Fästnings Museum


Igår hann jag med ett besök på Vaxholms Fästnings Museum [sic!]. Det är en riktig pärla, och har mycket mer än att berätta än jag själv hade förväntat mig. Museet skildrar hela tiden i och kring Vaxholm ifrån tiden från det att Vaxholmen befästes i mitten av 1500-talet, hela vägen fram till våra egna dagar. Och det är inte bara det militära perspektivet för hela skärgården som skildras, utan även folks liv och leverne på och runt omkring fästningen och det framväxande Vaxholm.

Idag drivs museet av AMF1, men man letar efter möjligheter att hitta ett nytt huvudmannaskap i och med flytten av regementet. Flera idéer finns.

Jag tror museet har alla möjligheter att spela en ännu större roll för Vaxholm och Vaxholmsborna i framtiden, och självklart ska vi i Vaxholm göra vårt bästa för att bidra till både ökad tillgänglighet och medvetenhet om museet. Om du inte varit där ännu rekommenderar jag verkligen ett besök!

2 kommentarer:

Jan sa...

Och så var det frågan om en fast förbindelse till Kastellet... Dags att knäcka den frågan, eller hur ;-)

Per sa...

Jo... även om utgångspunkten måste vara tillgänglighet snarare än att hävda att det nödvändigtvis är en fast förbindelse det rör sig om. Men en fast förbindelse skulle onekligen öka tillgängligheten markant.