måndag 2 februari 2009

In och möt de valda

Technology Review skriver om Newt Gingrichs skapelse American Solutions som skapar en databas för alla amerikanska förtroendevalda. Syftet är att det ska vara så enkelt som möjligt att få tag på och kontakta de som du valt, och det är gräsrötterna själva som kommer uppmanas lägga in informationen. Det kan kanske låta ambitiöst, men låt oss inte glömma hur förbluffande väl till exempel Wikipedia fungerar.

I American Solutions databas kommer du kunna knappa in ditt postnummer, och alla de politiker som borde vara relevanta för dig trillar då fram med kontaktuppgifter.

Det som gör mig lite frusterad är att vi inte kommit längre själva i Sverige. Här har vi en smått unikt välordnad och tillgänglig informationsmängd om alla våra medborgare. Grunden för ett likadant system skulle utan problem kunnat ha funnits i tolv år. Nu frågar jag mig bara varför ingen har tagit initiativet ännu.

(via Nicklas)

1 kommentar:

Hans sa...

Hej Per,
På www.resaro.info har vi länkar till bl.a. Politik, alla partiers lokala hemsidor, där du lätt hittar din lokale politiker och bloggsidor.
Hälsningar,
Hans