onsdag 25 februari 2009

Hälften av de första hundra dagarna

I helgen passerade jag hälften av de berömda hundra dagarnas smekmånad som de flesta personer har på ett nytt jobb. Jag kan avslöja att det känns som väldigt mycket längre än så. Under de här dagarna har jag försökt kasta mig in i arbetet enligt en slags "total immersion"-modell; att totalt sänka mig ned i omgivningen och omge mig med så mycket stimuli som möjligt.

Under de här sex-sju veckorna har jag bland andra haft förmånen att få träffa - nämnda i ingen särskild ordning - socialförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen, Företagarnas lokalförening i Vaxholm, Storstockholms Brandförsvar, Kommunstyrelsen, arbetsutskottet, Tekniska utskottet, Näringslivsberedningen, Kommunfullmäktige, ett flertal olika potentiella samarbetspartners för framtida exploateringar, Stockholms stad, Vasallen, Roslagsvatten, Vaxholmsvatten, människorna bakom företagen på Rindö smedja, Rotary, folk bakom vårt framtida idrottsanläggning, KSL, Stockholm Nordost, SL, Resarö samrådsgrupp, Föreningen Rindöborna, Skärgårdsrådet i Vaxholm, det "stora" kommande Skärgårdsrådet, politiska "trendsetters" och kommunikatörer i vår närhet, ett par besök på Vaxholms Fästnings Museum och inte minst ett tiotal personliga möten med enskilda medborgare som av en eller annan anledning velat träffa mig.

Jag har också hunnit med att diskutera och planera en lång rad framtida planärenden, ensamkommande flyktingbarn, Trygg i Vaxholm, olika typer av förberedande beredningar, framtida offentliga upphandlingar och en massa annat smått och gott. Och förstås kryddat med politiska möten med alliansgruppledare, föreningsstyrelse, KF-grupp, KS-grupp, årsmöte, en helgkonferens, alla M-KSO:er i länet och andra ledande politiker i och utanför Vaxholm. Och så fick jag äran att inviga Överby förskola :)

Det har varit femtio väldigt spännande dagar, men nu under de femtio nästkommande kommer jag lägga tyngdpunkten på att få saker gjort utifrån alla tankar och synpunkter jag fått, och på att agera utifrån de löften att tänka och återkomma som jag givit. Det betyder att jag kommer vara väldigt restriktiv med att boka upp nya möten som inte är ett omedelbart måste, eller kan lösas per telefon eller e-post. Om du som Vaxholmare vill träffa mig i närtid för ett personligt möte hoppas jag att du kommer ikväll på Öppet hus kl 16 (onsdagen den 25:e februari) till Rådhuset, eller samma tid vid nästa tillfälle den 25:e mars.

Vi ses!

1 kommentar:

Thomas Brune sa...

Hej!

Vi läste häromveckan att Vaxholm ska ta emot ensamkommande flykitngbarn, vilket jag är övertygad om kommer att gagna kommunen på många olika sätt! Det ska bli spännnande att följa detta arbete!

Thomas Brune