torsdag 20 november 2008

Kommunalråd och KSO ifrån årsskiftet

Hej, och välkommen till min blogg!

Jag heter Per Mosseby, och är vald till kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Vaxholm. Det är både med stor glädje och ödmjukhet inför uppgiften som jag tillträder den 1:a januari 2009.

För de av er som jag inte haft förmånen att träffa ännu, kan jag berätta att jag bor med min underbara hustru och två söner på Vaxön. Vi flyttade hit ifrån Stockholm i december 2002, och kände direkt att vi hade hittat hem! Professionellt så har jag en bakgrund som entreprenör inom Internet och telekom, blandat med en del arbete som strategikonsult och interimschef.

Politiskt så hade jag en kortare sejour inom MUF vid tiden kring valet 1991, och hade sedan ett uppehåll tills 2005 då jag blev aktiv igen. För mig kändes det som en självklarhet att vilja vara med och påverka, nu när vi hade "hittat hem". Vaxholm är en så mångfacetterad och unik stad på så många olika sätt. Och även om Vaxholm är den vackraste småstaden, nära den vackraste storstaden i hela världen, så finns det mycket vi kan förändra till det bättre.

Jag kommer använda den här bloggen som ett av mina allra viktigaste verktyg för att kommunicera med er Vaxholmsbor och andra intresserade. En av mina första prioriteter kommer vara att öka transparensen för dig som medborgare. Jag vill att du skall förstå vad som händer i Vaxholmspolitiken just nu, och kanske ännu viktigare: vad som är på väg att hända i morgon. 

De frågor som hanteras politiskt måste vara lätta att hitta information kring och ta till sig. Men framför allt så måste dina tankar och sakkunskaper kunna användas som en tillgång för mig, andra politiker och tjänstemän. Det finns alltid flera sidor av varje fråga, och delade åsikter om hur saker och ting ska lösas. Jag kan förstås inte lova att jag skall vara överens med alla personer i alla frågor, men jag lovar att jag kommer lyssna på vad du har att säga. Och när vi fattat beslut kommer jag motivera de prioriteringar som gjorts.

Maila mig gärna på per.mosseby@moderat.se om du vill fråga mig något. Annars kanske vi ses på stan!

Inga kommentarer: